VIRTUALNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA POSVEĆENA SVJETSKOM DANU VODA

Autor fotografije: Damir Pahić

 22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda, koji naglašava vrijednost vode i podiže svijest o globalnoj krizi s vodama. Prve važne preporuke o problemima vezanim uz vodu i vodne resurse formulirane su na konferenciji Ujedinjenih naroda o vodama 1977. godine u Argentini, a nakon konferencije UN-a u Rio de Janeiru u prosincu 1993. godine, odlučeno je da će se svake godine na ovaj datum diljem svijeta obilježavati Dan voda i podsjećati na važnost vode te podizati svijest o preko dvije milijarde ljudi koji nemaju pristup sigurnoj vodi. Svake godine druga tema je u fokusu, ali smo uvijek svi pozvani da razmislimo o tome što voda znači za svakoga od nas.
“Voda je tečna, mekana i podatna. Ali voda može istrošiti i udubiti kamen, koji je rigidan i nije podatan. Kao pravilo, sve što je fluidno, mekano i podatno će savladati ono što je kruto i tvrdo. Ovo je još jedan paradoks: ono što je nježno je snažno.” – Lao Ce
Fotografije članova FKSK na temu “Voda” pogledajte u nastavku…

Ne smijete koristiti, replicirati, manipulirati ili mijenjati bilo koju fotografiju s ove web stranice bez odobrenja autora. ©FKSK, Sva prava pridržana.

KRISTINA MATIJAŠ

MAJA REDŽIĆ PAHIĆ

ANKICA MAGAČIĆ

MARIJA VULIĆ DRAGAŠ

DAMIR PAHIĆ

VJEKOSLAV MARTINIĆ

MIROSLAV PEJAKOVIĆ

ZORAN LUKETIĆ

SLAVICA ZOVKO ŠUKFCA

BOHORC IVICA JERRY

ROZALIJA ŠEBALJ BOŽIĆ

Share on facebook
Facebook
Pročitajte više objava od FotoKluba Sisak

Email: fotoklubsisak@gmail.com

copyright @ 2024. Fotoklub Sisak