Danas 03.05.2020. uputili smo se u prirodu, ovaj put smo se odlučili posjetiti selo Mužilovčica uz stari savski meandar, danas mrtvica ili kako ju ovdje zovu tišina.

Vremenski uvjeti za fotografiranje skoro pa odlični, niski oblaci, idealna temperatura i domaće životinje na pašnjacima Lonjskog polja. Nedugo što smo stigli ekipa se raštrkala po selu i započela fotografiranje roda, starih posavskih kuća i mrtvice koja se nalazi uz samo selo.

Nakon toga uputili smo se  na poplavna polja Lonjskog polja koja su udaljena cca 1 km od sela. Na prostranim pašnjacima Lonjskog polja dočekale su nas turopoljske svinje i hrvatski posavci, hrvatska autohtona pasmina konja. Nastao je na području slivnog toka rijeke Save. Danas se najviše uzgaja u Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji (okolica Velike Gorice). U narodu ga zovu i posavski konj, posavski bušak i posavec. Velik dio godine provodi u prirodi na otvorenom. Otporan je na vremenske neprilike i skromnih je zahtjeva. Ima zbijenu i čvrstu građu tijela. Blage je ćudi i poslušan.    

Oko 12.00 sati napuštamo poplavna polja Lonjskog polja i selo Mužilovčicu i krećemo prema Spomen području Jasenovac.

Fotografije sa foto izleta članova FotoKluba Sisak pogledajte u galeriji!  

Foto galerija Mužilovčica i Lonjsko polje

Foto galerija Spomen područje Jasenovac

Share on facebook
Podijeli na Facebook