Gradska galerija Striegl predstavlja nastavak programa ‘Connect/Reflect” i ”Shared Space” i to kroz suradnju s Fotoklubom Sisak.

Od petka, 11/12/2020, od 11 sati, u prostoru Gradske galerije Striegl i Holandska kuća Sisak moći ćete pogledati izložbu Fotokluba Sisak pod nazivom “Živim Sisak”.Izložba je postavljena u stepenišnom dijelu Holandske kuće i proteže se kroz dva kata.

Članovi Fotokluba Sisak pratili su kulturna, društvena i sportska događanja i programe u našem gradu, a ova izložba donosi fotografski rezime godine koja je uskoro iza nas.

Pozivamo vas da se svi zajedno podsjetimo na dio programa koji su obilježili proteklu godinu, jer upravo oni čine važan segment onoga što grad i život u njemu čini živim.

”Živim Sisak” je projekt Fotokluba Sisak kojem je cilj dokumentiranje različitih javnih programa, aktivnosti i manifestacija koje se odvijaju tijekom godine u gradu Sisku kroz medij fotografije. Na kraju svake godine Upravni odbor Fotokluba Siska organizira interni foto-natječaj kojim se biraju fotografije za grupnu izložbu članova na ovu temu.

Izložba obuhvaća izbor fotografija koje su nastale tijekom 2020. godine. To je ujedno i prva godina ovog četverogodišnjeg projekta. Po završetku projekta, Fotoklub Sisak će izdati monografiju pod istoimenim nazivom Živim Sisak, sa svim izabranim fotografijama, a koja će biti vrijedan doprinos kontinuitetu sisačke fotografske prakse, dokument društvenih, kulturnih i sportskih događanja u našem gradu s ciljem stvaranja ”općih mjesta” kao i prostornih, arhitektonskih i prirodnih prepoznatljivosti grada koje nas sve povezuju, a naš grad čine jedinstvenim.

Teme ove prve izložbe su podijeljene u nekoliko grupa: koncerti, kazališne predstave te sportska i ostala društvena događanja.

Usprkos izazovnim vremenima i ograničenom kretanju uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom, u gradu život nije stao. Ova izložba donosi uvid u godinu koja je iza nas i podsjeća na uhvaćene i individualizirane momente iz društvenog i kulturnog života Siska i to iz specifičnog rakursa članova Fotokluba Sisak.

Na izložbi možete vidjeti fotografije slijedećih autora:

  • Ankica Magačić,
  • Ivica Bohorc Jeryy,
  • Sadika Bajutti,
  • Boris Hodak,
  • Damir Pahić,
  • Maja Redžić Pahić,
  • Kristina Matijaš,
  • Vjekoslav Martinić,
  • Zoran Luketić.

Izložba ”Živim Sisak” dio je CONNECT/REFLECT programa Gradske galerije Striegl kojim kroz interdisciplinarne i interaktivne programske prakse kao i aktivnim djelovanjem u lokalnoj zajednici, želimo intenzivnije povezati publiku različitih dobnih i interesnih skupina s programima na polju suvremene umjetnosti i kulturnih praksi..

Autor  teksta i vizuala izložbe Gradska galerija Striegl!

Share on facebook
Facebook
Pročitaj više objava od FKSK