International Dance Grand Prix Sisak - međunarodni plesni festival

U subotu 03.07.2021. u Sportskoj dvorani Brezovica održan je treći po redu International Dance Grand Prix Sisak – međunarodni plesni festival otvoren za sve plesne stilove. Ovoga puta jedan dio festivala se održao u dvorani, a drugi dio održao se online. Ukupno je na festivalu sudjelovalo 94 plesača u plesnim kategorijama kao što su dance fitness, urban, latin, ethno, open, mtv  itd.

Na festivalu je sudjelovalo 10 sudaca:

  1. Ceca Pajdakova (North Macedonia)
  2. Oliver Bogojevski (North Macedonia)
  3. Jasmina Rebac (Bosna i Hercegovina)
  4. Aleksandra Rapajić (Srbija)
  5. Luka Vodlan (Slovenija)
  6. Luke Miller (United Kingdom)
  7. Jure Leskur (Split, Hrvatska)
  8. Sinisa Kraševac (Zagreb, Hrvatska)
  9. Toni Vrdoljak (Zagreb, Hrvatska)
  10. Juraj Bjelac (Petrinja, Hrvatska)

Obradu podataka (prijave, rezultati) radio je odličan Sebastijan Vodlan iz Slovenije, te se svi rezultati mogu pronaći na www.festis.dance.

Plesači su se natjecali u svojim plesnim i starosnim kategorijama, ali osim toga održana je i Gala za 5 najbolje ocjenjenih točaka neovisno o plesnoj kategoriji. Među prvih 5 najbolje ocjenjenih točaka ušla je i Aleksandra Acan, desetogodišnja djevojčica, plesačica dance fitnessa iz  Plesnog studia Elina Sisak, dok je pobjednicom  Gale, odnosno cijelokupnog natjecanja proglašena splićanka Tončica Aljinović (T-Dance, Split, moderni plesovi, uzrast junior).

Donatori festivala bili su Hipp Croatia, Cvjećarna Gardenija i Gita Smiljanić, ŠRC Sisak, Dean Topalović, Ruža Frković. Festival je potpomognut nesebičnim radom i trudom brojnih volontera: Marita Matić, Dijana Šoštarić, te obitelji Japić, Berc, Krstinić, Perković, Tomić, Čizmić, Vujčić, Birek, Marković.

Festival se održao pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije.

Posebno se zahvaljujem FotoKlubu Sisak na prekrasnim fotografijama njegovih članova.

Od svega srca se zahvaljujem svim ljudima koji su pomogli da se ovaj veliki projekt ostvari, te se nadam da ćemo u novoj plesnoj sezoni ući u realizaciju još jednog, četvrtog po redu IDGP Sisak!

Organizator festivala: Vlatka Blažeković Dašek

Share on facebook
Facebook
Pročitajte više objava od FotoKluba Sisak