FotoKlub Sisak nastavlja suradnju sa udrugama i klubovima iz grada Siska. Ovaj put angažirani smo od Klizačkog kluba „Zibel“ na fotografiranju Prvenstva grada Siska u umjetničkom klizanju koje će se održati 14.03.2020 u 14.00 sati u Ledenoj dvorani “Zibel”. Kao foto klub ponosni smo što nas udruge i klubovi prepoznaju te nas vide kao partnera koji im može pomoći u prezentaciji njihovih aktivnosti kroz fotografiju.

KLIZAČKI KLUB "ZIBEL"

Klizački klub „Zibel“ osnovan je 2017. godine zahvaljujući velikom entuzijazmu ljudi koji su bili uključeni u rad kluba hokeja na ledu „Sisak“. Od samog osnutka glavni cilj kluba je omasovljenje klizačkog sporta, te razvitak umjetničkog i sinkroniziranog klizanja.

Dana 25.02.2018. godine u vremenu od 08,30-10,00 sati u novoj Ledenoj dvorani „Zibel“, održana je prezentacija i prvi trening umjetničkog klizanja na ledu. Prezentacijski trening umjetničkog klizanja održala je naša poznata klizačica prof. kineziologije Nevenka Lisak iz KK „AKSL“, s kojom surađujemo na obostrano zadovoljstvo i danas.

Dana 21.05.2019. godine smo primljeni u punopravno članstvo Hrvatskog klizačkog Saveza.

Klub sve veću pažnju pridaje i humanitarnom radu i sudjelovanju u humanitarnim akcijama (rad s djecom iz sobe čuda, sportske igre mladih na ledu, rođendani na ledu, trening u ružičastim majicama, Halloween, Sveti Nikola, Djed Božićnjak), a sve radi  promicanje kulture tolerancije i nenasilja te prevencije svih oblika društveno neprihvatljivog  ponašanja.

 U suradnji sa KKV radimo na osmišljavanju koreografija za reviju odnosno predstave na ledu s kojom klub može prezentirati svoj nastup i na otvaranju klizališta u drugim gradovima.

Od 12.10.2019. pokrenuli smo i sekciju sinkroniziranog klizanja za koju smo angažirali trenericu Doru Movrić, do nedavno kapetanicu sinkro-grupe u Zagrebu.

U 2019. godini KLK Zibel se uključio u natjecateljski program u Hrvatskoj, te je dana 05.04.2019. godine na Prvenstvu Hrvatske, osvojeno 3. mjesto, a dok smo 15.12.2019. također na Prvenstvu Hrvatske  u Zagrebu nastupili sa 15 članova i osvojili dvije zlatne i jedna srebrnu medalju.

KLK Zibel broji ukupno oko 100 članova, trenutno aktivno trenira oko 70 sportaša/klizača, dok je u Hrvatskom klizačkom savezu registrirano 46 članova, te je tijekom 2019. godine održano 88 treninga s 242 sata na ledu.

Za napomenuti je da se trenutno pripremamo za Prvenstvo grada Siska, koje će se održati prvi puta u Sisku, uz potporu HKS-a, ZSUGS-a i ŠRC-a, dana 14.03.2020. godine u 14,00 do 18,00 sati, u ledenoj dvorani Zibel.

Nadamo se da ćemo ove godine uspjeti izlobirati da se održi Prvenstvo Hrvatske, koje se trebalo održati u Sisku 14. i 15.12.2019. prošle godine, te je prebačeno u Zagreb, radi pretkvalifikacija hokeja za olimpijadu.

Nažalost, za naglasiti je kako ovaj prekrasan umjetnički sport nije prepoznat i dovoljno cijenjen u Hrvatskoj kako bi ga se podupiralo, a njihove članove još više motiviralo. Jedini pravi sponzori naših sportaša su roditelji entuzijasti koji se uz trenere trude da ovaj klub živi.

Trudeći se da svakodnevno pokazujemo najljepše strane bavljenja ovim prekrasnim sportom, želja nam je da našim članovima sport postane dio i način života, da kroz njega izgrade svoju osobnost, steknu radne navike i izrastu u zdrave ličnosti.          

Treninzi su utorkom i četvrtkom od 19,00 i subotom od 14,00 sati u ledenoj dvorani Zibel.

Predsjednica Andrea Cavrić, prof.

Fotografije sa treninga kluba pogledajte u galeriji

Share on facebook
Podijeli na Facebook